Prostřednictvím tohoto blogu společně po týdenních úryvcích čteme během Roku sv. Pavla všechny jeho listy.

Signály apoštola Pavla v Katolickém týdeníku

Katolický týdeník č. 41/2008 otiskl na titulní stránce krátký článek o Signálech apoštola Pavla. Děkujeme a přinášíme otisknutý text.


 

Signály apoštola Pavla
Komunitní web křesťanské mládeže signály.cz se zapojil do Roku sv. Pavla. Mladí lidé i teologové zde společně vytvářejí speciální stránku - blog - Signály apoštola Pavla. Každé pondělí zde je zveřejněn týdenní úryvek z novozákonních listů apoštola Pavla. Během celého cyklu, který bude završen v červnu příštího roku, přečtou čtenáři postupně všechny pavlovské listy. „Kromě toho, že návštěvníci webu si mohou týdenní úryvky číst online a nemusí tak vyhledávat pasáže ve svých biblích, mají zaregistrovaní uživatelé možnost sami se aktivně do Signálů apoštola Pavla zapojit. Ke každému týdennímu úryvku mohou napsat svůj komentář, co je na textu oslovilo, co si při četbě a následném rozjímání uvědomili nebo k čemu cítí, že je text vybízí," vysvětluje jeden z členů redakce webu Vojtěch Trmač.
Signály apoštola Pavla se tak snaží přiblížit metodu rozjímání nad Písmem svatým. Všichni zapojení uživatelé, a nejsou to jen mladí katolíci, mají možnost rozebírat obtížnější pasáže nebo si předávat dojmy prostřednictvím diskuze, která je jednou z dalších součástí Signálů apoštola Pavla. „Máme za sebou tři měsíce provozu a ukazuje se, že četba Bible je možná nejen v prostředí již funkčních společenství, ale že mohou na základě společné četby na internetu vznikat společenství nová," říká Vojtěch Trmač. Mezi čtenáři Signálů apoštola Pavla jsou i křesťané jiných vyznání, naplňuje se tak rovněž ekumenický rozměr Roku sv. Pavla.
„Zapojit se do této společné četby, rozjímání a společenství může každý, třeba hned na www.signalyapostolapavla.signaly.cz," uzavírá Vojtěch Trmač.

(red) 

Zobrazeno 2231×

Komentáře

HejTi

Btw. taková perlička - když už byl KT odeslán do tisku, všiml jsem si, že v textu není www.signalyapostolapavla.signaly.cz, nýbrž www.signalyapostolapavla.cz, naštěstí se podařilo ještě před vytisknutím poslat opravenou verzi, díky Jirko.

(PS: Vojteci, hádej jakou adresu jsi dal do odkazu na signály sv. apoštola Pavla tady v příspěvku na blogu;-)

Tofl

Včera jsem si KT koupil a článek mě příjemně překvapil :-)

(Vojto, pěti odkazů v článku, funguje jen jeden-je aktivní)

vojtec

:-) heh, přeci jen už bylo po jedné v noci...
díky, HejTi, za korekturu ;-)

DominikO

To je dobře, že si signálu všimla tištěná média. Dobrá práce, blahopřeju :-)

ObiSkyWalker

Když funguje doména http://www.háčkyčárky.cz/ tak může fungovat i http://www.signály.cz/ :-) :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka