Prostřednictvím tohoto blogu společně po týdenních úryvcích čteme během Roku sv. Pavla všechny jeho listy.

Jedinečná příležitost se seznámit s životem apoštola Pavla

Chceš se seznámit s životem apoštola Pavla, ale nechce se ti číst žádné dlouhé životopisy, ani krátké jako je třeba tady na dvě části na Signálech apoštola Pavla (zde a zde)? Ani na četbu celých Skutků apoštolů, kde se o Pavlově životě hodně povídá, se ti teď, když čteš Pavlovy listy, nezdá nejvhodnější doba? Nevadí! Je tu ještě jiná možnost, jak se s jeho životem seznámit.

Existuje pěkný film, který o jeho životě vypráví. Jmenuje se Po stopách apoštola Pavla, vyrobily ho Paulínky, a u nás se dá koupit v českém znění. K dostání je u křesťanských knihkupců nebo v on-line knihkupectví Paulínek.

Nyní však máš jedinečnou příležitost shlédnout tento film také v televizi. TV Noe jej v této době vysílá jako seriál o sedmi krátkých dílech. Každý díl vysílá několikrát, takže se nemusíš bát, že by ti některý utekl, když budeš zrovna na ActIv8u nebo u babičky na statku. Na stránkách TV Noe najdeš rozpis, kdy se který díl vysílá. Pokud nevíš jak se na TV Noe koukat, podívej se sem, lze to i přes internet.

Film je jednak životopisné vyprávění, nechybí i citace přímo z Nového zákona, ale také je zajímavým cestopisem po všech místech, kde Pavel žil, nebo kterými procházel na svých misijních cestách. Prostřednictvím filmu tak můžeš procestovat značný kus Středomoří a Malé Asie.

Tak neváhej a sleduj. 

 

Co to jsou Signály apoštola Pavla zde.

Základní informace o Roku sv. Pavla zde

Rubrika Úryvky a sdílení zde.
Zobrazeno 2264×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

Diky Vojtecu za info. Musim jeste dodat, ze pokud to DVD budete mit doma nebo na fare, tak na nem najdete i sikovne veci, ktere v NOE neuvidite. Uplne nejvychytanejsi pak je, ze ke kazdemu dilu jsme spolu se sr. Annou pripravily jakesi schema, jak s filmem pracovat: ceho si vsimnout, nad cim se zamyslet, o cem se bavit ve skupine... par info a modlitba podle textu sv. Pavla na zaver. Tato schemata lze stahnout z nasich stranek www.svatypavel.paulinky.cz zadarmicko (pravdepodobne se tam objevi jen co se prezene letni smrst aktivit:-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka