Prostřednictvím tohoto blogu společně po týdenních úryvcích čteme během Roku sv. Pavla všechny jeho listy.

Kde co najdu, aneb jak se tu ve všem vyznat

Signály apoštola Pavla jsou na signály.cz realizovány třemi věcmi:

 

Profilová stránka SPOLEČENSTVÍ pro tebe může být takovým rozcestníkem ke všemu ostatnímu. Pokud se přihlásíš za člena společenství, jednoduše tuto jeho profilovou stránku vždycky najdeš přes levé menu na Moje signály.cz.

Uprostřed na profilové stránce společenství najdeš:

  • odkaz do diskuze Signály apoštola Pavla
  • odkaz na hlavní stránku blogu a vedle něj možnost přidat si blog Signálů apoštola Pavla mezi sledované, díky tomu můžeš být informován o všech nových příspěvcích na své hlavní stránce Moje signály.cz hned po přihlášení
  • odkazy na pět nejnovějších příspěvků v blogu
  • odkaz na archiv blogu, kde najdeš seřazeny všechny příspěvky v blogu podle data vložení

V pravém menu najdeš:

  • volbu přidat se do společenství, a pokud ses již přidal, tak:
  • Možnosti člena: Přidat příspěvek do blogu (tak můžeš něco napsat do rubriky Zamyšlení čtenářů)
  • odkaz na správce, kdyby ses mě chtěl na něco zeptat nebo s něčím poradit
  • seznam těch, kteří se již přidali do společenství, a tak vyjádřili, že chtějí (aspoň zkusit) číst každý týden kousek z listů apoštola Pavla


V BLOGU najdeš spoustu věcí řazených podle rubrik. Uprostřed se ti zobrazují texty pěti posledních příspěvků v blogu, což nemusí být vždy to, co hledáš. Proto se seznam s jednotlivými položkami rubrik v pravém menu. Mimo ně najdeš v pravém menu také odkaz na diskuzi a společenství Signálů apoštola Pavla a další nejdůležitější odkazy související s Rokem sv. Pavla.

Jednotlivé rubriky blogu tedy obsahují:

  • Základní informace: zde najdeš, co to vůbec Signály apoštola Pavla jsou, jak se zapojit, tento příspěvek, který právě čteš, a další věci, které ti pomůžou se zorientovat a zapojit.
  • Úryvky a sdílení: velmi důležitá rubrika. Zde jsou jednou za týden, vždy v pondělí zveřejňovány celé texty týdenních úryvků v jednotlivých příspěvcích. Každý týden můžeš pod daný týdenní příspěvek napsat formou komentářů k příspěvku to, co tě na úryvku oslovilo či co tě nějak obohatilo. K tomu si nejdřív přečti prosím tyhle pokyny.
  • Rok sv. Pavla: zde jsou informace a odkazy o Roku sv. Pavla, kvůli kterému Signály apoštola Pavla vůbec vznikly, ale také sem budeme dávat informace o akcích a aktivitách v souvislosti s tímto rokem věnovaným apoštolu národů konajících se v České republice a ve světě.
  • Apoštol Pavel a jeho listy: zde najdeš zajímavá povídání o životě a vůbec osobnosti apoštola Pavla a také o jeho listech. Jak budeme postupně během roku číst jednotlivé jeho listy, tak se tu budou o jednotlivých listech objevovat bližší informace.
  • Rozpis úryvků: ryze praktická rubrika: po úvodním příspěvku, kde vysvětlujeme zvolené pořadí listů tak, abychom co nejsnázeji porozuměli jejich obsahu a vůbec Pavlově poselství, se zde budou každý měsíc objevovat rozpisy úryvků po týdnech i po jednotlivých dnech, pro ty z vás, kdo si chtějí rozložit týdenní úryvky zveřejňované v rubrice Úryvky a sdílení na krátké kousky na každý den.
  • Komentáře a vysvětlivky: zde bychom rádi měli komentáře a vysvětlivky k jednotlivým týdenním úryvkům, případně větším či menším úryvkům. Něco se nám snad podaří převzít z jiných zdrojů, ale rádi bychom zde navázali spolupráci zejména s vámi, kteří jste zdatní v teologickém výkladu, ať už jste studenti či absolventi Teologických fakult nebo přímo kněží. Tyto komentáře by zde měly být vkládány dopředu, protože mají sloužit lepšímu pochopení čtenému úryvku.
  • Zamyšlení čtenářů: do téhle rubriky může naopak přispívat každý z vás, kdo se zapojujete do četby týdenních úryvků vrámci Signálů apoštola Pavla, i když chodíš třeba na základní školu. Duch svatý může při četbě Písma oslovit každého takovým způsobem, aby to bylo přínosné i pro ostatní. Na rozdíl od sdílení v komentářích pod příspěvky v rubrice Úryvky a sdílení je zde prostor pro delší texty. Do komentářů pod příspěvky v rubrice Úryvky a sdílení pak můžeš dát odkaz. Více o tom, co kam můžeš psát, si přečti zde.
  • Další materiály: tahle rubrika není žádný odpad, i zde můžeš najít zajímavé rozličné věci, např. o metodách čtení a rozjímání nad Písmem svatým a další věci, které by se ti mohly nejen v průběhu Roku sv. Pavla hodit.

 

V DISKUZI máš možnost si popovídat s ostatními, kdo se do četby listů apoštola Pavla spolu s tebou zapojili. Můžete napsat, jak se vám Signály apoštola Pavla líbí/nelíbí, osobní zkušenost s tím, jak jste se zapojili, nebo také dotazy a nejasnosti.

 

Shrnutí toho, kam můžeš co psát, najdeš v tomto samostatném příspěvku.

 

Co to jsou Signály apoštola Pavla zde.

Základní informace o Roku sv. Pavla zde

Rubrika Úryvky a sdílení zde.

ZAČÍNÁME TÝDNEM  28. 6. - 6. 7. 2008

Zobrazeno 2090×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka