Prostřednictvím tohoto blogu společně po týdenních úryvcích čteme během Roku sv. Pavla všechny jeho listy.

Co jsou to Signály apoštola Pavla

Signály apoštola Pavla jsou společnou aktivitou uživatelů signály.cz u příležitosti Roku sv. Pavla. Je to nabídka pro tebe, abys společně s ostatními prožil tenhle rok intenzivněji. Rok Sv. Pavla vyhlásil papež Benedikt XVI. a v jeho průběhu se budou konat různá setkání, slavnosti, akce a aktivity po celém světě, často ekumenickou formou. Rok začíná v sobotu 28. 6. 2008 (večerními nešporami) a končí 29. 6. 2009. Důvodem k jeho vyhlášení je dvoutisícileté výročí od narození apoštola Pavla.

Signály apoštola Pavla jsou především pozváním ke společné četbě úryvků z Pavlových listů z Nového zákona tak, abychom je v průběhu tohoto roku akorát všechny jednou přečetli. Tedy docela pohodové tempo, že to zvládne každý. Patřičné úryvky se objevují jednou za týden, vždy v pondělí, v rubrice tohoto blogu, která se jmenuje Úryvky a sdílení. Jeden příspěvek v blogu vždy představuje úryvek na jeden týden. Úryvek by sis měl párkrát v klidu přečíst, a pokud tě něco z něj osloví, obohatí, něco nového si pro sebe uvědomíš či pochopíš, můžeš to napsat do komentářů pod úryvkem v blogu. Tyto komentáře jsou tedy určené ke sdílení toho, co tě při četbě nějak oslovilo, nikoli pro povídání, teologické rozbory, kázání a poučování. Pokud chceš napsat nějaký delší příspěvek, můžeš tak učinit přímo v tomto blogu do rubriky Zamyšlení čtenářů. K tomu je potřeba, aby ses stal členem společenství, které se jmenuje Signály apoštola Pavla - společenství čtenářů.

Přečti si také další důležité příspěvky v rubrice Základní informace.

Základní informace o Roku sv. Pavla zde

Rubrika Úryvky a sdílení zde.
 
ZAČÍNÁME TÝDNEM  28. 6. - 6. 7. 2008
Zobrazeno 3177×

Komentáře

HejTi

To vypadá velice dobře! :-)

HejTi

To vypadá velice dobře! :-)

luckajka

fak to vypada velice dobře přidavam se ka Vám

Jenda

Je to uplně super. Díky Vojto za Tvůj nápad, čas a relaizaci. Přimlouval bych se za to, aby to bylo na hlavní stránce, ptž potom se to těžko hledá... díky!

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka